dl korea south korea seoul street signs night shopping retail asia unsplash
Sharecast / Sava Bobov via Unsplash
38.946,93
  • -122,75
  • -0,31%

Jornada principalment alcista per als mercats asiàtics. El Kospi sud-coreà ha liderat els guanys de les borses orientals amb un repunt de l'1,12%, mentre que l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 0,65% i el Nikkei 225 nipó ha repuntat un 0,59%. Així mateix, també al Japó, el Topix ha guanyat un 0,37% aquest divendres, mentre que les borses xineses han tancat a l'alça, amb el Shanghai Composite repuntant un 0,08%.

Una de les notícies més importants del dia ha estat l'aprovació de tipus hipotecaris més baixos per als compradors de primer habitatge per part del Banco Popular de la Xina i la Comissió Reguladora de Banca i Assegurances de la Xina. Aquesta mesura s'aplicarà si els preus de les cases de nova construcció baixen durant tres mesos consecutius, segons el comunicat signat per les dues entitats. Cal assenyalar que les vendes d'habitatges a la Xina van caure més d'un 20% en taxa interanual fins al novembre del 2022, segons dades de Factset.

D'altra banda, el sector serveis del Japó va créixer per quart mes consecutiu al desembre. Així, el PMI serveis del país del sol naixent es va situar al 51,1%, sensiblement per sobre de la dada registrada al novembre (50,3%). Segons IHS Markit, aquest repunt va estar recolzat pel repunt del turisme i la millora sostinguda de la situació de la Covid-19, fet que va impulsar una expansió lleugerament més ràpida de l'activitat empresarial.

"Les empreses es van mostrar esperançades que es mantinguin els actuals nivells de demanda, com indica el nivell històricament elevat de confiança registrat al desembre", assenyalen. Per contra, les pressions inflacionistes van empitjorar i els costos dels insums van augmentar a un ritme “que figura entre els més ràpids mai registrats”.

En altres mercats, repunta el petroli. El West Texas suma un 0,6% i s'intercanvia per 74 dòlars, mentre que el cru Brent, de referència a Europa, repunta un 0,5% i cotitza als 79 dòlars. Caigudes en l'euro, que es deixa un 0,07% i se situa als 1,0512 dòlars. L'or, en canvi, puja lleugerament, un 0,16%, fins als 1.843 euros. La plata, per part seva, repunta un 0,6% fins als 23,56 euros. El rendiment del bo nord-americà a 10 anys retrocedeix fins al 3,71%. Finalment, les principals criptomonedes, bitcoin i ethereum, retrocedeixen un 0,3% fins als 16.790 i als 1.245 dòlars.

Noticias relacionadas

contador