ep el presidente del gobierno pedro sanchez ofrece una rueda de prensa en el congreso de los
Jesús Hellín - Europa Press
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

Els gestors nacionals i internacionals comencen a pronunciar-se sobre el que es va conèixer aquest dimarts, aquest acord de govern entre el PSOE i Podem que suposa l'entrada de l'esquerra més radical a l'executiu espanyol, cosa que des del principi els experts havien presentat com la pitjor opció per als mercats i l'economia. Un cop materialitzada aquesta realitat -i a l'espera que s'aconsegueixin els suports polítics necessaris per a la investidura-, la borsa ha reaccionat clarament malament i els analistes avisen que 'vénen corbes'.

"L'entrada de l'extrema esquerra al govern no són bones notícies per a l'estalvi, per al sector de la inversió i per a les empreses, cosa que creiem que seguirà pesant en el comportament de la borsa espanyola a curt termini", adverteixen els experts de Link Securities al seu informe diari.

L'IBEX està caient aquest dimecres un 1,5% després de deixar-se durant la passada jornada un 1%. El selectiu ha perdut el suport clau dels 9.200 punts i ara no té fre fins als 8.800 punts.

Des de Link Securities recorden que la coalició de govern haurà d'aconseguir el suport directe o indirecte d'algun partit independentista català per tirar endavant. "No l'hi posaran fàcil, probablement demanant coses que el nou govern no estarà a disposició legal de poder concedir", afegeixen aquests analistes.

Els bancs són els que més estan caient aquest dimecres a borsa, però també cedeixen amb força altres companyies igualment afectades per les actuals circumstàncies polítiques, com Ence i Aena, així com altres empreses del Continu, com Berkeley, que es deixa un 8% davant els dubtes que sorgeixen al voltant del seu projecte de mina d'urani a Salamanca.

Noticias relacionadas

contador