ep dpa - attention editorial use only and only if the
-/European Central Bank/dpa

Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE), considera urgent l'aprovació del Fons de Recuperació plantejat per la Comissió Europea per fer front a la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19.

"La proposta de la Comissió Europea és decisiva. Serà important adoptar aquest paquet ràpidament. Establir un cronograma clar donarà més certesa i confiança als ciutadans, les empreses i els mercats financers. Qualsevol retard comporta el risc de generar efectes negatius i elevar els costos i, per tant, les necessitats financeres d'aquesta crisi", ha comentat Lagarde davant el Comitè Econòmic del Parlament Europeu.

"I no hem d'oblidar que la major emissió supranacional en euros anunciada que està associada amb la proposta també podria tenir un impacte positiu en el paper internacional de l'euro", ha afegit la banquera central. "Davant un repte extraordinari, Europa necessitarà una resposta extraordinària", ha conclòs.

Després d'una contracció del PIB del 3,8% el primer trimestre de l'any, les noves projeccions anticipen una caiguda del 13% al segon trimestre. Tot i que s'espera una recuperació posterior, el PIB real de la zona euro caurà un 8,7% el 2020, seguit d'un creixement del 5,2% el 2021 i del 3,3% el 2022.

Lagarde ha justificat l'ampliació en 600.000 milions d'euros del programa de compra d'actius contra la pandèmia aprovat la setmana passada per la "deterioració de les perspectives d'inflació que amenaça el nostre objectiu d'estabilitat de preus a mitjà termini i per l'enduriment injustificat de les condicions financeres".

Noticias relacionadas

contador