ep archivo   planta de rovi en granada
LABORATORIOS ROVI - Archivo

El Comitè Assessor Tècnic s'ha reunit aquest dijous i ha pres la decisió d'afegir a l'IBEX 35 Laboratorios Rovi en substitució de Viscofan. Entre els noms considerats per ser-hi inclosos també hi havia Acciona Energía i Sacyr.

  • 84,90€
  • 0,24%

D'aquesta manera, els títols de farmacèutica tindran un cooeficient aplicable del 60% mentre que el nombre d'accions a efectes de càlcul de l'índex serà de 33.641.379 títols.

Viscofan, que entrava a gairebé totes les enquestes dels experts per sortir, deixarà de formar part de l'IBEX el proper 20 de desembre, data en què entraran en vigor els canvis anunciats. CIE Automotive i Almirall eren altres dels noms més repetits pels analistes.

Per prendre les seves decisions, el Comitè Assessor Tècnic computa el volum de contractació al mercat d'ordres durant els sis mesos previs a la reunió (període de control) i té en compte diversos factors per garantir la qualitat d'aquest volum, com ara el número de operacions contractades o els possibles canvis a l'accionariat de les companyies.

A més, només poden formar part de l'IBEX 35 els valors amb una capitalització mitjana superior al 0,3% de la capitalització mitjana del selectiu durant el període de control. Les normes tècniques també penalitzen els valors amb un menor capital flotant.

Així mateix, el comitè ha decidit modificar els coeficients per canvis al capital captiu d'Almirall, Immobiliària Colonial, Siemens Gamesa i Solaria.

contador