0 dsc 7433

La Xina s'acosta a la deflació. La inflació al gegant asiàtic es va mantenir a nivells molt baixos al mes de maig i es va situar per sota del pronòstic del consens. L'IPC mensual va caure el 0,2%, per sobre de la baixada esperada del 0,1%; i la taxa general va repuntar lleugerament al 0,2% des del 0,1%, per sota del 0,3% anticipat.

A més, una altra dada que preocupa i que indica una gran debilitat econòmica ha estat l'Índex de Preus de Producció (IPP), que va baixar el maig un 4,6%, per sobre de la caiguda esperada del 4,3% i de la baixada del 3,6% registrada a l'abril.

Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets UK, comenta que "els preus industrials han estat negatius durant els últims 7 mesos i al maig van caure fins als nivells més baixos des del 2016".

"L'IPC general també va ser moderat, amb un augment del 0,2%, ja que la desacceleració de l'economia xinesa va mostrar pocs senyals d'arribar al final, fet que augmenta la possibilitat que aquest període de preus baixos i negatius pugui actuar com un vent en contra més ampli o un indicador principal per a l'economia mundial”, afegeix aquest expert.

"També planteja la possibilitat d'una relaxació més gran per part del banc central xinès, encara que és qüestionable com ajudaria això a l'economia en general, atesa la renuència dels consumidors xinesos a gastar després de 3 anys de restriccions, que es van suavitzar recentment", conclou.

contador