pboc, beijing, peoples bank, china

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dilluns amb signe mixt, després que el Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) hagi decidit deixar sense canvis els tipus d'interès de referència.

En concret, el banc central xinès ha mantingut els tipus preferencials de préstecs a un i cinc anys al 3,45% i el 4,2% per al novembre. Es tracta del tercer mes consecutiu en què el PBoC manté la línia a un any (la taxa fixa per a la majoria dels préstecs a llars i empreses a la Xina) després de baixar-la del 3,55% al 3,45% l'agost.

Mentrestant, la taxa de referència a cinc anys (el tipus fix per a la majoria de les hipoteques) s'ha mantingut al 4,2% durant cinc mesos consecutius, després d'haver estat rebaixada per darrera vegada el juny des del 4,3% .

Després de la decisió, l'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha recuperat i ha pujat un 1,77%, mentre que el CSI 300 de la Xina ha acabat amb un repunt del 0,23% fins als 3.576,32 punts.

El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,86% per tancar als 2.491,2 punts, mentre que el Kosdaq, l'índex de petita capitalització, ha registrat guanys de l'1,75% i ha acabat la sessió als 813,08 punts. Per part seva, a Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,13% fins als 7.058,4.

El Nikkei 225 del Japó, que ha tocat breument màxims de 33 anys al començament de la sessió, ha trobat problemes per mantenir els guanys i ha acabat amb caigudes del 0,59% fins als 33.388,03 punts. El Topix ha perdut una mica més, un 0,77%, fins als 2.372,6 punts.

Al pla macroeconòmic també s'ha publicat aquest dilluns a la regió la dada del Producte Interior Brut (PIB) de Tailàndia, que va augmentar un 1,5% interanual al tercer trimestre, per sota de l'augment de l'1,8% observat al segon trimestre. La xifra, a més, s'ha situat per sota de la previsió del consens d'analistes, que n'esperava un 2,4%.

El Consell Nacional de Desenvolupament Econòmic i Social de Tailàndia ha dit que la desacceleració s'ha degut, principalment, a una desacceleració de les exportacions al tercer trimestre, però també ha remarcat que els ingressos per serveis es van expandir pel nombre creixent de turistes estrangers.

contador