ep la presidenta de la comision europea ursula von der leyen interviene despues de su reunion con el
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

La Unió Europea prepara un pla per emetre bons conjuntament a una escala potencialment massiva per finançar la despesa en energia i defensa amb l'objectiu de fer front a les conseqüències de la invasió russa d'Ucraïna.

Segons Bloomberg, el pla es pot presentar després que els líders de la UE celebrin una cimera d'emergència aquest dijous a França, Versalles. Els funcionaris encara estan treballant en els detalls sobre com funcionaria la venda de deute i quants diners pretenen recaptar.

"Hem de trobar noves eines per abordar els nous problemes que aquesta crisi planteja davant nostre", va dir dilluns a la nit el comissionat d'economia de la UE, Paolo Gentiloni, als legisladors a Estrasburg, França.

La mesura extraordinària es produeix només un any després que la UE llancés un paquet d'emergència d'1,8 bilions d'euros recolzat per deute conjunt per finançar els esforços dels estats membres per fer front a la pandèmia.

Ara, el bloc enfronta necessitats financeres massives a mesura que comença a reformar la infraestructura militar i energètica després de l'atac rus. La invasió ha obligat el bloc a repensar les seves necessitats energètiques més bàsiques, ja que més del 40% de les importacions de gas de la UE i una quarta part del petroli provenen de Rússia.

Noticias relacionadas

contador