ep 2019 - washington district of columbia united states of america chair of the federal reserve
Stefani Reynolds - Archivo

Wall Street estén la correcció d'aquest dimecres després de la reunió de la Reserva Federal (Fed). Els principals índexs estatunidencs cauen més d'un 1% aquest dijous, amb el sector tecnològic com el més castigat en plena recollida de beneficis (El Nasdaq cau més d'un 2% en aquests moments).

  • 37.986,40
  • -

El banc central estatunidenc presidit per Jerome Powell va anticipar que no apujarà els tipus, almenys, fins a 2024. "Amb la inflació persistentment per sota de la nostra meta a llarg termini, pretenem que estigui moderadament per sobre del 2% durant algun temps", va assenyalar l'entitat al seu comunicat. Powell també va reiterar que la Fed mantindrà aquesta política flexible i ultra acomodatícia "fins que s'aconsegueixin els objectius, incloent-hi la plena ocupació".

Històricament, les perspectives de tipus molt baixos durant un cert període de temps estimulen les pujades de la borsa, però no ha estat el cas. "Si bé no va haver-hi res realment aterridor en el discurs de la Fed, les accions han reaccionat a la baixa, especialment les tecnològiques", reconeixen els experts de Gorilla Trades.

El seu principal objectiu és evitar una espiral deflacionista que s'afegeixi als greus problemes que travessa actualment l'economia estatunidenca per l'impacte de la pandèmia de coronavirus. "No volem confondre als ciutadans. No volem una inflació elevada, sinó una inflació que a llarg termini se situï de mitjana en un 2%", va comentar el president de l'organisme, Jerome Powell, durant la roda de premsa.

DADES MACRO I ALTRES MERCATS

En matèria macro, s'han publicat les dades d'atur setmanal, a més del permís de construccions, amb 860.000 peticions inicials de desocupació, per sobre de les 850.000 anticipades. A més, s'ha publicat l'índex manufacturer de la Fed de Philadelphia, que ha baixat a 15 des de 17,2, en línia amb els pronòstics. Finalment, els permisos de construcció i els inicis d'habitatges d'agost s'han situat lleugerament per sota de l'estimat.

En el mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, cotitza a aquestes hores amb una caiguda del 0,5%, fins a situar-se a l'entorn dels 40 dòlars. Per part seva, al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,09% i es canvia a 1,1804 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys se situa en un 0,65%.

Noticias relacionadas

contador