ep filed - 19 february 2016 hamburg bank notes of the us dollar lying on a table the
picture alliance / dpa - Archivo

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ha decidit ampliar el seu programa de suport de préstecs a petites i mitjanes empreses mitjançant l'increment de les condicions d'elegibilitat per participar-hi, segons ha indicat l'autoritat monetària en un comunicat.

A principis de mes, la Fed va anunciar que donaria suport als préstecs a empreses mitjançant el Programa de Préstecs de Main Street, a través del qual compraria participacions del 85% de crèdits atorgats per una sèrie de bancs determinats.

Després de consultar-ho amb les parts implicades, la Fed ha decidit rebaixar a la meitat la quantia mínima d'aquests préstecs, fins a 500.000 dòlars. Així mateix, s'han expandit les condicions d'elegibilitat dels préstecs, de manera que ara la Fed comprarà crèdits concedits a empreses de fins a 15.000 treballadors (5.000 més que abans) i amb menys de 5.000 milions de dòlars (4.570 milions d'euros) de facturació anual, el doble que la quantitat fixada amb anterioritat.

La quantia màxima dels préstecs serà de sis vegades l'Ebitda ajustat de 2019 de les empreses que vulguin accedir al crèdit, amb un termini de venciment de quatre anys. El tipus d'interès aplicat serà el Libor més tres punts percentuals.

La Fed ha mantingut la quantia del Programa, per la qual cosa només comprarà participacions en crèdits per un valor total de fins a 600.000 milions de dòlars (548.345 milions d'euros). No obstant això, encara no ha indicat quan començarà a utilitzar aquesta eina.

Noticias relacionadas

contador