inflacion portada bandera eeuu

La rendibilitat del bo del Tresor nord-americà a 10 anys ha superat el 4% per primera vegada des del 2010, després de superar el 3,9% durant la matinada passada. És el seu major increment mensual en 20 anys.

El rendiment del bo del Tresor a 2 anys, sensible a la política monetària, es va situar al 4,2953%. Els rendiments i els preus tenen una relació invertida. Un punt bàsic equival al 0,01%.

Aquest repunt reflecteix com l'elevada inflació i el ràpid enduriment dels bancs centrals impulsen la caiguda dels bons a nivell mundial, cosa que n'eleva les rendibilitats.

Just un dia abans, els costos d'endeutament a llarg termini del govern britànic es van disparar per sobre del 5% per primera vegada en dues dècades, mentre els inversors es preparaven per a una allau d'oferta de bons i una pujada agressiva de tipus, recorda Bloomberg.

Això va portar els inversors als mercats monetaris a apostar per quatre punts percentuals més de pujades de tipus d'interès per al maig, cosa que portaria el tipus d'interès bàsic del Banc d'Anglaterra al 6,25%, el més alt des del 2001.

Noticias relacionadas

contador