italian-flag
Reuters/Tony Gentile

La prima de risc d'Itàlia ha pujat més d'un 7,3%, fins als 303,9 punts bàsics, de manera que se situa en màxims de cinc anys. Els mercats temen l'anunci del govern italià d'elevar el dèficit de 2019 al 2,4% del Producte Interior Brut (PIB).

De fet, aquest matí el risc del país italià ha arribat a superar els 300 punts, encara que poc després descendia. La rendibilitat a deu anys va arribar al 3,43%, també arribant al màxim assolit el 2014.

JP Morgan ha advertit que hi pot haver a finals de mes diverses rebaixes de ràting del deute italià.

Els ministres d'Economia i Finances de l'Eurozona van mostrar ahir la seva preocupació pel rumb del pressupost d'Itàlia, el govern de la qual va anunciar un augment del dèficit públic, i el van instar a presentar uns comptes creïbles i en línia amb les normes comunitàries.

El Govern italià va dir dijous que elevarà el dèficit públic al 2,4% del PIB durant el trienni de 2019 a 2021, molt per sobre dels objectius previstos per l'anterior executiu (0,8% el 2019 i 2020, i 0,2% el 2021). El ministre italià d'Economia, Giovanni Tria, va abandonar la reunió de titulars econòmics de l'Eurozona que se celebra a Luxemburg per treballar en el document econòmic i financer. Mentrestant, membres del govern han reiterat que l'objectiu d'elevar el dèficit públic al 2,4% del PIB no es toca.

Per la seva banda, la prima de risc d'Espanya també ha pujat per sobre del 5,7%, fins a situar-se als 112,5 punts bàsics. Això fa, al seu torn, que la prima de risc italiana estigui a prop de triplicar a l'espanyola.

Noticias relacionadas

contador