cbprimariesgosp

La prima de risc espanyola puja durant la jornada d'aquest dijous fins als 111 punts bàsics, més d'un 3%. Els inversors estan digerint els daltabaixos soferts a Wall Street, que aquest dimecres va tancar amb pèrdues del 3,15% al ​​Dow Jones a causa de les vendes generalitzades al sector tecnològic, i del 4% al Nasdaq.

L'IBEX 35 també es tenyeix de vermell i es mou a la zona dels mínims de l'any. Mentrestant, l'índex Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat avui amb una caiguda del 3,89%, fins a situar-se als 22.590,86 punts, arrossegat per Wall Street.

L'alça en la prima de risc espanyola es produeix després que el bo alemany a deu anys que funciona com a referència en aquest mercat hagi reduït la seva rendibilitat fins al 0,523% enfront del 0,552% previ. Per la seva banda, la rendibilitat del bo espanyol del mateix termini també cau, a l'1,607% enfront de l’1,613% del dia anterior.

Les tensions entre Itàlia i la Unió Europea per la política fiscal, les conseqüències de la guerra comercial entre els EUA i la Xina i la por de la desacceleració del creixement econòmic mundial estan relacionats amb aquestes caigudes, segons els experts consultats per Efe.

A la resta de països considerats perifèrics dins de la zona de l'euro, la prima de risc italiana es manté per sobre dels 300 punts i se situa, en concret, als 304, enfront dels 295 de dimecres, després d'avançar més d'un 1,6%. Per la seva banda, la prima de risc de Portugal s'anota quatre punts, fins als 145, mentre que la de Grècia puja a 397 enters des dels 392 precedents.

Noticias relacionadas

contador