burbuja portada mercado persona

Cada vegada més actius adornen com a cap banyat la sala de WallStreetBets, el popular subfòrum de Reddit que està fent perdre milions i milions als fons voltor. Un dels últims és la plata, que aquest dilluns s'ha disparat un 11% a cop de foristes i 'short squeeze'. I la resta de matèries primeres poden ser les següents.

Així ho assegura el cap de departament de Commerzbank que s'encarrega d'investigar les matèries primeres, Eugen Weinberg, en declaracions a la CNBC.

"L'excés de liquiditat en el sistema facilita que es creïn bombolles no només en la plata, sinó també en una altra classe de matèries primeres i actius en el futur", alerta Weinberg. Aquest excés de liquiditat és 'culpa' dels bancs centrals, tant als EUA com a Europa, que segueixen inflant els preus de certs actius.

En el cas de matèries primeres com la plata, el còctel format per la fisicitat d'aquest metall preciós (i per tant la seva disponibilitat o no física) i la demanda de mercat poden acabar provocant "certa escassetat material en ocasions". Això últim explica la rotació de carteres i la migració que hi hagut durant els últims mesos des d'actius històricament refugi fins al bitcoin, principal beneficiat.

El que pot dormir, a priori, tranquil és l'or. En paraules de Weinberg, "hi ha gran quantitat de metalls que probablement estiguin al radar (de Reddit), començant pel platí, el pal·ladi i altres més petits que són també més fàcils de mantenir i de comprar a través d'ETF".

Aquest expert de Commerzbank no descarta que WallStreetBets es fixi també en matèries primeres com el petroli en el futur, "però és probable que l'impacte sobre la plata i altres mercats més petits sigui encara més pronunciat".

DIVISIÓ ENTRE LES FILES DE REDDIT

El ral·li de la plata és un miratge. Així es resumeix l'opinió Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, que en paraules a MarketWatch analitza els últims moviments d'aquest metall preciós. La seva tesi passa per assenyalar la divisió existent entre els foristes de WallStreetBets, amb alguns d'ells creant fils i publicant comentaris desaconsellant apostar per ella.

Si el fenomen GameStop ha ensenyat alguna cosa a Wall Street, és que la unió pot fer la força, però en aquest cas no es percep aquest suport unànime, aclaparador i solidari. "Una cosa important que hem de recordar en aquest joc és que, si es perd el suport total i el 'momentum', això s'ha acabat", assevera. "La febre especulativa és una jugada pròspera, però perillosa", postil·la.

Noticias relacionadas

contador