ep la comision de asuntos economicos del congreso durante una comparecencia de la vicepresidenta
CONGRESO

La Llei per a la transformació digital del sistema financer, el 'sandbox', serà aprovada aquest dijous pel Congrés. Concretament, per la Comissió d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, que compta amb el poder necessari per a donar la llum verda sense necessitat de sotmetre'l a votació al Ple.

Segons apunta l'agència Europa Press, s'espera que aquesta Llei compti amb grans suports, malgrat tot, principalment els del PSOE, PP, Unidas Podemos, ERC i Ciutadans.

La llei en qüestió integra una vintena d'esmenes proposades pels diferents grups polítics al Ministeri d'Assumptes Econòmics, la majoria d'elles de caràcter tècnic. Cal recordar que va ser ja aprovada pel Consell de Ministres el 18 de febrer, just abans de l'inici de la pandèmia.

L'ADMINISTRACIÓ NO PAGARÀ INDEMNITZACIONS A PROMOTORS

Entre els seus principals canvis, la ponència de la Comissió d'Assumptes Econòmics ha aprovat, a proposta de PP i Esquerra Republicana, establir explícitament que en cap cas el protocol d'un projecte inclogui una indemnització per part de l'Administració per pèrdues patrimonials en un espai controlat de proves.

També a proposta d'ERC, la llei obre la composició de la comissió de seguiment d'aquests projectes, contemplant la participació de "representants d'altres institucions del sector". Això sí, sempre a proposta de la Secretaria General del Tresor i Finançament Internacional.

A la seva esmena, els republicans pretenien assegurar la presència d'organitzacions representants de consumidors, als quals la llei habilita a assistir a les possibles sessions obertes d'aquesta comissió.

Noticias relacionadas

contador