• Des de Bankinter assumeixen que 2017 "comença a estar mentalment tancat"
  • "Hauríem d'assumir que el desembre es correspondrà amb una fase lateral a les borses", afegeixen

Els experts de Bankinter es mostren optimistes respecte a les borses i creuen que "la fase d'ajust ha acabat". Apunten aquests analistes que els modestos rebots vistos a les borses la setmana passada permeten pensar que així és. Un cop passat això, la volatilitat torna a reduir-se (VIX inferior al 10%), cosa que indicaria que la tendència alcista de la setmana passada guanya fiabilitat, afegeixen aquests analistes. "Ara, el pitjor escenari de curt termini és l'estabilització, i això no és dolent. És un canvi a millor", assenyalen.

  • 11.089,40
  • -0,14%
"Hauríem d'assumir que el desembre es correspondrà amb una fase lateral a les borses, per desembocar en un 2018 que hauria d'oferir revaloracions a l'entorn del dígit sempre alt", auguren des de Bankinter

Des de Bankinter expliquen que aquesta setmana hi ha abundants referències i que el saldo net de les quals "hauria d'afavorir més aviat un modest avanç de les borses. Potser similar al de la setmana passada o una mica millor". Entre aquestes referències subratllen les vendes de l'anomenada 'Holiday Season' nord-americana, la inflació a Alemanya, el PIB als Estats Units i la decisió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) de dijous.

"Llevat que les vendes durant la 'Holiday Season' nord-americana decebin, el to del mercat hauria de millorar una mica", assenyalen des de Bankinter, alhora que recorden que aquesta és la variable clau. En la seva opinió, la fase d'ajust ha estat breu i pràcticament no ha causat "dolor". "Precisament, potser per la seva poca profunditat i extensió, no hauríem de confiar-hi massa, ja que com menys profund és l'ajust més probable és que es repeteixi", aconsellen aquests analistes.

En qualsevol cas, des de Bankinter assumeixen que 2017 "comença a estar mentalment tancat" i afegeixen que el seu balanç fins ara és més que acceptable (S&P: + 16%; EuroStoxx: +8,8%...). Així, "hauríem d'assumir que el desembre es correspondrà amb una fase lateral a les borses, per desembocar en un 2018 que hauria d'oferir revaloracions a l'entorn del dígit sempre alt", auguren. "A l'arrencada setmanal serà fluix per l'absència de factors dinamitzadors, a l'espera de xifres fiables per als pròxims dies de la 'Holiday Season' als Estats Units i malgrat que és probable que la CDU de Merkel formi govern a Alemanya", conclouen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador