urquijoooo

La CNMV acaba de concedir l'aprovació definitiva a la gestora Muza Gestió d'Actius, propietat de la família Urquijo. D'aquesta manera, Muza canalitzarà les seves inversions a través de la seva SICAV, La Muza, com ho esta fent des de 1999, gestionarà un fons d'inversió de renda variable que replicarà aquesta cartera.

La gestora Muza Gestió d'Actius es crea després que la companyia hagi passat més de 18 anys invertint a llarg termini, durant els quals ha obtingut una rendibilitat anual composta superior al 10%, xifra que suposa haver multiplicat per sis el valor de l'acció des del seu inici.

Les inversions en Muza es canalitzaran a través d'una SICAV mentre es constitueix el nou fons

Mentre es constitueix el nou fons, les inversions en Muza es podran canalitzar a través de la SICAV, La Muza Inversions, segons ha assenyalat la companyia en una nota.

Aquesta societat d'inversió té 160 milions d'euros en actius sota gestió i cotitza al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), a través d'una operativa de compra similar a la de qualsevol altra acció que cotitza en borsa.

El conseller delegat de Muza, Luis Urquijo, que ja gestionava la SICAV La Muza, i Estanislao Urquijo, president de la nova empresa, seran els responsables de la gestora, els pilars de gestió de la qual, han assenyalat, residiran en un "coneixement a fons dels negocis", en la "prudència" i en la "visió a llarg termini".

Estanislao Urquijo ha afegit que els interessos de Muza estan "totalment alineats" amb el dels inversors i que, per això, sempre han participat dels resultats obtinguts.

Per la seva banda, Luis Urquijo ha declarat que "el límit mínim d'inversió de Muza és només una participació", fet que suposa una quantitat de 38 euros, una xifra "assequible per a qualsevol persona". No obstant això, ha insistit que cal transmetre la cultura d'inversió d'aquesta gestora per tal de comptar amb inversors que "entenguin bé les bondats que aporta la permanència del capital i l'enorme poder que tenen les taxes compostes de rendibilitat al llarg del temps".

Segons l'opinió dels dos, les gestores no només tenen l'obligació de fer un treball d'inversió seriós i alineat amb els partícips, sinó que, a més, han de "formar i educar" aquests en el pensament del llarg termini com a condició necessària per deixar "treballar" l'estalvi. A més, han afegit que "de cap manera val invertir bé si el partícip o inversor és erràtic i inestable amb el seu estalvi".

D'altra banda, han declarat que la companyia, que ofereix un producte "senzill" i "comprensible", ha tingut durant els últims gairebé 20 anys el "privilegi" de tenir inversors "propers" que hi han dipositat la seva confiança.

Noticias relacionadas

contador