• Creu que la Junta Única de Resolució pretén manipular l'opinió pública amb la publicació del tercer informe abans del segon
ep banco popular
AGUSTÍN IGLESIAS

Aeris Invest, el vehicle inversor de la família Luksic, ha amenaçat amb exercir noves accions judicials si la Junta Única de Resolució (JUR) no publica el segon informe de valoració de Banc Popular, després que l'organisme europeu hagi fet públic el tercer document aquesta setmana, considerat pels xilens com "irrellevant i sense cap sentit".

  • 4,80€
  • -0,16%

Aquesta empresa ostentava al voltant d'un 3,45% del capital del banc llavors presidit per Emilio Saracho en el moment en què es va procedir a la seva resolució i posterior venda al simbòlic preu d'un euro al Banc Santander, fet que va ocórrer el juny del any passat. Aquest fet va portar els seus inversors a perdre tot el capital invertit.

L'autoritat de resolució europea presidida per l'alemanya Elke König va decidir aquest dilluns, després de publicar l'informe de 'Valoració 3' de Banc Popular, que tant els accionistes com les tenidors de bons haguessin sofert pèrdues més grans si s'hagués seguit un procediment d'insolvència i, per tant, no procedeix cap tipus d'indemnització.

"El tercer informe és absolutament irrellevant i no té cap sentit sense el segon informe encara no publicat"

"El tercer informe és absolutament irrellevant i no té cap sentit sense el segon informe encara no publicat, ja que és sobre aquest últim mitjançant el que s'hauria de fer el càlcul correcte del valor de Banc Popular", subratlla Aeris Invest en un comunicat.

Segons explica, el tercer document difereix del segon en què fa servir el cas que el banc està sent liquidat, cosa que no es corresponia amb la situació real en el moment de la seva resolució. "Per tant, el valor dels intangibles del banc és zero o proper a zero i els seus actius es liquiden en un període limitat de temps, cosa que implica un fort descompte", apunta el braç inversor de la família Luksic.

Segons Aeris Invest, analitzar el valor de Banc Popular en un escenari de liquidació és un "exercici fútil", ja que, a més, tant el Banc Central Europeu (BCE) com la pròpia JUR van determinar en el moment de la seva resolució que es tractava d' una entitat "solvent".

De la mateixa manera, el fet que l'informe de 'Valoració 3' llancés un resultat negatiu per als accionistes en un escenari de liquidació és "totalment previsible". De fet, la companyia postil·la que pràcticament qualsevol banc tindria un valor negatiu en aquest escenari a causa que els seus actius tangibles, però sobretot els intangibles, tenen un valor molt superior en condicions de mercat.

En resum, el grup dirigit per la família Luksic assegura que la JUR pretén manipular l'opinió pública amb la publicació del tercer informe abans que el segon, i donar a entendre que l'informe de 'Valoració 2' és ja "innecessari quan realment és el que més importa de tots". També precisa que fer públic aquest document estava previst des d'un inici, segons les obligacions establertes a l'article 20 del reglament de resolucions d'entitats de crèdit.

Noticias relacionadas

contador