inversor portada tableta grafico

"Molt perillosa". Així es refereix Mike Larson, analista cap de Weiss Ratings, a la desconnexió entre el ral·li de les borses mundials i els febles fonamentals de les principals economies. Què està passant?

"És la desconnexió més gran que puc recordar (entre totes dues) dels últims 25 anys en què he estat en actiu", reconeix Larson en declaracions a MarketWatch.

"No puc recordar l'última vegada que vaig veure una bretxa tan gran entre el que passa al carrer i el que passa a Wall Street, però el que està passant amb els fonamentals normalment hauria d'impactar la borsa", alerta Larson. L'expert de Weiss Ratings descarta, com la majoria, una recuperació en forma de 'V'.

Una de les grans preocupacions de Larson és que poc que sembla importar-li a la borsa la guerra comercial de sobte: "Estem veient un clar divorci entre tots dos, i els mercats amb prou feines han parpellejat", assevera. Després hi ha l'homicidi de George Floyd per un policia, seguida de les multitudinàries protestes que inunden els carrers dels EUA en plena reobertura del país.

EL SEU CONSELL: REFUGIAR-SE EN UNA CARTERA DEFENSIVA

"És difícil com a americà, i molt més com a analista o inversor, veure el que està passant als carrers i creure que no hi haurà serioses conseqüències en matèries com l'apetit de risc o la recuperació econòmica", concedeix. "El veritable perill aquí és en la complaença sobre la capacitat de la liquiditat per resoldre problemes", afegeix en referència a la Fed.

Com capejar aquest temporal en el qual les borses semblen viure a seva pròpia bombolla, alienes al que realment està passant? Larson recomana una cartera defensiva. "Això inclou apostar més per l'efectiu del que van fer els inversors al primer trimestre de 2018", afegeix. En un termini de tres a cinc anys, aquest expert creu que les jugades més segures són l'or i els bons del Tresor, a més d'altres apostes més arriscades com les tecnològiques.

Noticias relacionadas

contador