• La percepció de les condicions de negoci de les corporacions del sector manufacturer va registrar un avanç de cinc punts
cbasia short1

Àsia arrenca la setmana en verd. Aquest dilluns el Banc del Japó ha publicat la confiança de les grans empreses japoneses, que ha millorat al setembre respecte a les dades recopilades al juny fins al seu millor nivell en una dècada, segons l'informe trimestral Tankan de conjuntura econòmica.

L'índex de confiança dels grans fabricants de sectors clau com l’automotor o el de l'electrònica s'ha situat així als 22 punts, el seu millor nivell en 10 anys i per sobre de les previsions dels analistes, que estimaven que retrocediria dos punts, segons el document publicat pel banc central nipó.

La percepció de les condicions de negoci de les corporacions del sector manufacturer, del qual depèn enormement la tercera economia del món, va registrar un avanç de cinc punts. L'índex Nikkei ha celebrat aquesta dada amb un avanç del 0,22%, i se situa als 20.400,78 punts. D'altra banda, el segon indicador nipó, el Topix, ha retrocedit un 0,07%.

La protagonista de la jornada ha estat Nissan. La companyia cau un 2,69% després d'anunciar divendres passat que milers dels seus vehicles distribuïts al Japó no compleixen els requeriments de seguretat, cosa que el podria obligar a una trucada massiva a revisió, segons informen aquest dissabte els mitjans del país.

La resta de mercats també arrenquen la setmana en verd. Corea del Sud aprofita la 'treva de declaracions' entre els Estats Units i el seu veí del nord, el Kospi repunta un 0,9% durant aquesta jornada. A Austràlia, l’ASX 200 es dispara un 0,84%. A la Xina, el Hang Seng puja un 0,48% i Xangai es revalora un 0,29%.

Noticias relacionadas

contador