• El nou membre va discrepar de la decisió de mantenir sense canvis els objectius per al tipus d'interès
cbbancodejapon1

El Banc del Japó (BoJ) no ha canviat el rumb de la seva política monetària ni la seva visió optimista de l'economia, després de la reunió de setembre. L'entitat confia que la sòlida recuperació accelerarà gradualment la inflació cap al seu objectiu del 2% sense estímuls addicionals.

La trobada del banc central nipó estava marcada pel debut de dos nous membres. I, un d'ells, n’ha estat el gran protagonista. Goushi Kataoka va discrepar de la decisió de mantenir sense canvis els objectius per al tipus d'interès del banc central i ha argumentat que les mesures actuals d'alleujament no són suficients per aconseguir la meta de preus.

"Atès l'excedent de capacitat d'oferta que queda al capital social i al mercat laboral, els efectes d'alleujament monetari obtinguts a l'actual corba de rendibilitats no són suficients per aconseguir una inflació d'un 2% entorn de l'any fiscal 2019" com projecta el BoJ, va dir Kataoka al comunicat del banc central que recull Reuters.

Aquest nou membre és considerat com un defensor d'una flexibilització monetària agressiva, no va proposar abaixar els tipus d'interès ni expandir l'estímul monetari, però va dir que la inflació probablement no s'acceleraria cap al 2% a partir de l'any que ve.

Com s'esperava àmpliament, el BoJ va mantenir el seu objectiu per al tipus d'interès a curt termini als 0,1% i la meta a 10 anys del rendiment dels bons sobirans al voltant d'un zero per cent, després d'una reunió de dos dies que va concloure dijous. Com apunta Reuters, el BoJ també va mantenir una promesa de seguir comprant bons perquè les seves posicions augmentin a un ritme anual de 80 bilions de iens (717.600 milions de dòlars).

Noticias relacionadas

contador