l-ex-president-george-h-w-bush-toujours-hospitalise-souffre-de-bronchite

Inversors i empreses dels EUA han decidit homenatjar l'expresident George W.H. Bush, mort divendres passat als 94 anys d'edat, d'una forma particular. La Borsa i la resta de mercats financers del país tancaran el proper dimecres 5 de desembre per honrar-lo.

La Borsa de Valors de Nova York (NYSE per les sigles en anglès), els mercats d'accions i opcions de Nasdaq, els mercats d'accions i taxes d'interès de CME Group, i les borses de CBOE Global Markets tancaran dimecres. Ho faran per homenatjar l'expresident nord-americà, que va ocupar la Casa Blanca entre 1989 i 1993 i que era pare d'un altre exmandatari nord-americà, George W. Bush.

La tradició marca als EUA que els mercats financers es tanquin després de la mort d'un president. D'aquí que s'hagi preparat aquesta particular mostra de respecte per al dimecres. L'última vegada que va tenir lloc va ser el 2 de gener de 2007, després de la mort de l'expresident Gerald Ford.

L'Associació de la Indústria de Valors i Mercats Financers ha recomanat en un comunicat, del qual es fa ressò Bloomberg, que els mercats de renda fixa també tanquin dimecres. De moment, el que hi haurà aquest dilluns serà un minut de silenci en honor del mort president Bush.

L'actual mandatari dels EUA, Donald Trump, va decretar aquest dimecres com a Dia Nacional de Dol. "El president ha de designar dimecres, dia 5 de desembre, com a Dia Nacional de Dol. Ell i la Primera Dama assistiran al funeral a la Catedral Nacional a Washington, DC", ha explicat la secretària de premsa de la Casa Blanca, Sarah Huckabee Sanders, en una declaració.

Bush serà recordat com el president que va estar en el càrrec durant el final de la Guerra Freda i que va conduir els Estats Units a la victòria durant la primera Guerra del Golf.

contador