bancocentralargentina
1.202.668,97
  • -43.082,00
  • -3,46%

El mercat argentí va patir un dur revés aquest dilluns després d'un nou esforç del Banc Central de la República Argentina (BCRA) de frenar la devaluació del peso. En concret, l'índex Merval va tancar la sessió amb pèrdues de més del 8%, afectat pel mal comportament del seu sector financer, durant la pitjor jornada observada des de desembre de 2014.

El nou governador del regulador, Luis Caputo, va anunciar que augmentaria els requisits de reserva de totes les entitats nacionals 5 punts de forma progressiva a partir d'aquest dijous i absorbir així 100.000 milions de pesos (uns 2.700 milions de dòlars) del sistema financer. Actualment, els bancs han de mantenir el 20% dels seus dipòsits com a reserves.

La notícia va impactar directament en la cotització de les principals entitats, amb el Grup Supervielle caient gairebé un 13% fins als 72,8 pesos per títol i el Banc Macro deixant-se un 11% fins als 164 pesos per acció com desenvolupaments més destacats. El sector energètic tampoc va viure una bona jornada i va llançar números vermells després de l'abandonament del ministre d'Energia, Juan José Aranguren, que es va fer efectiu aquest cap de setmana.

La divisa argentina havia perdut més d'un 13% des del començament del mes fins a arribar al seu mínim històric el passat divendres als 28,3490 dòlars. No obstant això, després de l'aplicació de la mesura, el peso ha aconseguit remuntar gairebé un 4% durant les últimes hores.

Noticias relacionadas

contador