ep mauricio macri 20190228185601
TWITTER

L'S&P Merval d'Argentina rebota durant els primers compassos d'aquest dimarts un 10,8% fins als 26.800 punts després de tancar dilluns amb una caiguda del 38%, la més gran en 70 anys. Per la seva banda, el peso, que ahir es va desplomar un 30% no frena i es deixa un altre 8% enfront del dòlar nord-americà (56 pesos per cada bitllet verd) i un 7% davant l'euro (62 pesos per la moneda europea).

La borsa d'Argentina es deixava un 38% aquest dilluns, fins als 24.492 punts després de la derrota de Maurici Macri en les eleccions primàries. Mentre que l'opositor de centreesquerra, Alberto Fernández assolia una aclaparadora diferència sobre el mandatari neoliberal diumenge, cosa que el deixa a un pas de guanyar la presidència en les eleccions d'octubre.

Els votants argentins van rebutjar "les austeres polítiques econòmiques" del president Maurici Macri a les primàries i van llançar seriosos dubtes sobre les seves possibilitats de reelecció a l'octubre. La coalició que dona suport al candidat opositor Alberto Fernández, té com a companya de fórmula l'expresidenta Cristina Fernández de Kirchner. I liderava les urnes amb un 15% més del que s'esperava amb el 47,3% dels vots, després del 88% dels vots comptats.

Enmig de tot això, el deute també està en el punt de mira. I és que el risc d'impagament s'ha disparat pel temor a un 'default' del país.

Els CDS (credit default swaps), que mesuren el risc d'impagament d'empreses i països, s'han disparat a Argentina per sobre dels 2.000 punts bàsics, xifra que significa que els operadors donen una probabilitat del 75% al ​​fet que el país suspengui els pagaments del deute durant els pròxims cinc anys.

El resultat de la votació, a la qual molts consideren un avançament de les eleccions presidencials d'octubre, ha obert les portes a la possibilitat que es formi un govern més proteccionista el desembre, cosa que podria acabar amb els avenços assolits per Macri durant els últims anys en la seva lluita per recuperar la confiança dels mercats internacionals.

Noticias relacionadas

contador