heinz portada
38,26$
  • -0,31$
  • -0,80%

Les accions de Kraft Heinz han caigut al voltant d'un 20% després del tancament de mercat després que anunciés que durant l'últim trimestre de l'any ha ampliat les seves pèrdues fins als 12.600 milions de dòlars. La companyia de productes d'alimentació es troba immersa en una investigació sobre procediments interns en relació amb les adquisicions.

Els resultats de Kraft Heinz, una de les inversions més grans del multimilionari Warren Buffett, reflecteixen canvis en les tendències dels consumidors. Les vendes registrades durant el quart trimestre del 2018 van caure fins als 6.890 milions de dòlars, enfront dels 6.840 milions de fa un any.

"Els resultats de Kraft Heinz van confirmar tots els nostres pitjors temors i més", afirma a Reuters l'analista de Guggenheim Partners, Laurent Grandet. "Kraft Heinz està en una posició pitjor que moltes altres empreses de béns de consum envasats, perquè té una cartera de marques molt feble. No estan proporcionant el nivell de creixement que es necessita en aquest tipus de mercat", diu el director gerent de GlobalData Retail, Neil Saunders.

La companyia reconeix que el 2019 farà "un pas enrere," però promet un "creixement constant dels guanys" a partir del 2020

Mentrestant, des de la companyia reconeixen que el 2019 esperen fer "un pas enrere". Tot i que el director de finances, David Knopf, ha promès un "creixement constant dels guanys" a partir del 2020. Per la seva banda, el director executiu de Kraft Heinz, Bernardo Hees, creu que la indústria d'aliments envasats en la seva totalitat probablement continuarà sent qüestionada i culpa la creixent popularitat de les marques privades i els majors costos dels productes bàsics.

Però no tot es deu als resultats. La companyia d'alimentació ha revelat que l'octubre va ser citada per la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC) en relació a una investigació sobre les seves adquisicions, en particular sobre les polítiques comptables de l'empresa, procediments i controls interns.

A més, el director financer ha anunciat que l'empresa estudia la venda d'actius per 30.000 milions de dòlars per reduir el deute. Alhora que retallarà el dividend fins als 0,40 dòlars per trimestre (1,60 dòlars a l'any), xifra que suposa una reducció de la retribució a l'accionista el 36%.

Les accions de Kraft Heinz es deixen al voltant d'un 20% després del tancament de mercat, de manera que se situa en mínims des que Heinz va comprar Kraft, el 2015, per crear la cinquena companyia d'aliments i begudes més gran del món.

Noticias relacionadas

contador