warren-buffett-2014
Flickr / freeimage4life

La Torre Glòries de Barcelona, la mítica Torre Agbar, actualment en mans de Merlin Properties té comprador. Ni més ni menys que el multimilionari nord-americà Warren Buffett que ha declarat el seu interès per l'edifici que alberga actualment oficines de Facebook i altres importants tecnològiques. L'adquisició s'instrumentalitzarà a través de l'empresa d'inversions Berkshire Hathaway per un valor 150 milions d'euros.

Així ho va confirmar a EFE la pròpia Berkshire Hathaway, que recentment havia anunciat inversions immobiliàries a tot Espanya, però sense grans concrecions fins al moment. Afegeix l'agència que l'operació es farà en col·laboració amb Alessandro Proto, màxim executiu de Proto Group, l'empresa associada de Buffett a Barcelona, ​​en una oferta que es formalitzarà davant notari durant els propers dies.

L'edifici de l'arquitecte Jean Novell té llogats pràcticament la totalitat dels seus 37.000 metres quadrats d'oficines, a excepció de dues plantes que compten amb potencials inquilins interessats, segons fonts del sector. A més del centre de notícies falses de la xarxa social de Mark Zuckerberg, que compta amb 500 empleats a la capital catalana, la Torre Glòries, el proveïdor global de programari intel·ligent Dynatrace també va anunciar el juny de l'any passat que reubicarà a l'antiga Torre Agbar la seva laboratori d'R+D a Espanya. Poc després hi aterrava la tecnològica Oracle NetSuite, que desenvolupa aplicacions de pagament per a gestió empresarial en el núvol.

Merlin Properties va adquirir el 2017, per 142 milions d'euros, l'edifici que va deixar de ser la seu d'Aigües de Barcelona i es va considerar com un hotel de luxe de la cadena Hyatt. Però la moratòria hotelera de l'Ajuntament d'Ada Colau va frenar aquesta operació i, després, el Govern del PP va presentar la Torre Glòries com a seu de l'Agència Europea del Medicament, que finalment es traslladarà a Amsterdam. Finalment serà Buffett qui es quedarà amb l'edifici.

Noticias relacionadas

contador