dl chinese yuan renminbi cny peoples republic of china currency prc peoples bank of china prc cash money pb
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

"Creiem que les oportunitats provenen d'accions i sectors específics en lloc d'un repunt general del mercat". És el que comenta Richard Tang, analista de recerca d'accions d'Àsia, Julius Baer, sobre el mercat xinès. La temporada de resultats i les relacions comercials entre la Xina i els EUA són els esdeveniments clau que cal observar, a més de la pandèmia d'òmicron.

Segons explica, el mercat xinès ha protagonitzat un repunt significatiu des de mitjans de maig amb la narrativa que "el pitjor ja ha passat" catalitzada per les polítiques de reobertura i estímul, amb guanys del 15% i el 18% a l'índex Hang Seng i l'índex CSI300.

Tot i això, destaca que la setmana passada probablement va marcar la transició del mercat xinès a la següent fase, "en què les accions poden estar colpejant diversos buits i consolidant guanys".

Julius Baer assenyala que la Xina ha vist un ressorgiment dels casos d'òmicron. "La nova onada de contagis renova la preocupació del mercat sobre possibles bloquejos; en conseqüència, els beneficiaris de la reobertura es converteixen en perdedors del tancament", diu Tang.

En segon lloc, comenta que, si bé les polítiques d'estímul continuen sent proactives, els inversors locals s'han començat a preocupar sobre si la política monetària ja s'està normalitzant. "Creiem que la preocupació pot ser exagerada".

Pel que fa a la temporada de resultats, l'analista preveu “una tendència de guanys lleugerament més feble en comparació amb el mateix període de l'any passat”.

Noticias relacionadas

contador