bancos logos

Tisorada de JP Morgan a la banca espanyola. L'entitat nord-americana rebaixa els preus objectius de tots els bancs ibèrics, inclosos els espanyols, "davant la perspectiva de tipus encara més baixos". Cal recordar que el BCE celebrarà la seva pròxima reunió dijous de la setmana que ve, encara que el mercat no descompta una nova rebaixa de tipus. Com a molt, s'especula amb una simbòlica retallada del 0,1%, segons apunten analistes com els de Renta 4.

El preu objectiu de Bankia passa d'1,75 a 1,50 euros. El de Bankinter, de 5,60 euros a 5,20 euros per acció. El de BBVA, de 5,60 a 5,45 euros. El de CaixaBank, de 2,90 euros a 2,75 euros. I, finalment, el del Santander passa dels 4 euros als 3,80 euros per acció.

No és país per a bancs. Aquest dijous són els valors que més cauen de l'Ibex 35. I ho fan després de la sentència del Suprem, que considerava aquest dimecres que les targetes 'revolving' constitueixen usura. D'aquesta manera, el tribunal establia jurisprudència en pronunciar-se sobre una sentència d'una targeta amb una TAE inicial del 26,82%.

La tisorada de JP Morgan arriba després del cert alleujament que va suposar per a la banca la sentència del TJUE. La institució europea delegava en els jutges espanyols la tasca de considerar o no abusives les clàusules de l'IRPH. En altres paraules, obria la porta a reclamar, però no es pronunciava més sobre aquest tema.

Noticias relacionadas

contador