bancos3

Entre quatre i sis mesos. És el que han d'esperar els bancs espanyols per conèixer la decisió de l'alt tribunal. El TJUE ja va assenyalar el camí i va obrir aquest dimarts la porta al fet que els clients reclamin per les seves hipoteques referenciades a l'IRPH. I per Citi l'assumpte no pinta gaire bé.

El banc d'inversions nord-americà reitera la seva recomanació d''infraponderar' la banca. I és que "en la majoria d'ocasions la decisió de l'alt tribunal és la mateixa que la del TJUE". Pinta malament. Molt malament.

Citi recorda que, en complir-se el pitjor dels escenaris per als bancs, s'hi juguen fins a 17.000 milions d'euros. Això, i la reputació. El cas és que fins al primer trimestre del 2020 no se sabrà res. Només queda esperar.

Com s'esperava, l'opinió del lletrat va impactar aquest dimarts en borsa tots aquests valors tot i no ser encara una sentència definitiva. El que més va arribar a caure va ser CaixaBank que és, precisament, el banc més exposat. Segons el seu últim informe semestral, l'import total de préstecs hipotecaris pendents de pagament vinculats a l'IRPH era d'uns 6.446 milions d'euros. Per darrere queden els dos majors bancs del país: Santander i BBVA.

El primer disposa de 4.300 milions d'euros pendents de pagament per hipoteques referenciades a aquest índex i va reconèixer que haurà de realitzar una provisió "material" en el cas que el TJUE es pronunciï en contra.

El segon, va assenyalar a través del seu conseller delegat, Onur Genç, que disposen de 3.100 milions d'euros pendents de pagament per hipoteques referenciades a aquest índex, una xifra que, segons va explicar, "va descendint" a poc a poc per les hipoteques que es van amortitzant.

Noticias relacionadas

contador