ep sede de bankia en valencia
BANKIA - Archivo
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

JP Morgan considera que el dividend de Bankia pot estar en risc després de la sentència de l'IRPH. Afirma que l'entitat és més sensible, vulnerable i té una rendibilitat més feble enfront dels seus parells espanyols davant l'actual política de tipus. Per això, els analistes del banc nord-americà situen el seu preu objectiu als 1,6 euros per acció, una xifra per sota dels 1,7 euros en què cotitza actualment, amb una recomanació d'infraponderar.

El banc fa referència també a la seva cartera d'hipoteques, amb un 80% de préstecs vinculats a tipus variables i el 93% referenciada a l'euríbor. "Amb la sentència sobre les hipoteques de l'IRPH encara pendent, creiem que els costos potencials de més litigis podrien afectar la història de retorn de capital de Bankia. A més, observem que altres factors, com els baixos nivells de rendibilitat podrien afectar els dividends especials que es pagaran als accionistes", afegeixen.

Asseguren que Bankia és "més vulnerable enfront dels seus parells nacionals espanyols en un entorn de tipus d'interès més baixos", amb una "feble perspectiva".

Pel que fa al dividend, JP Morgan veu que pot estar en "risc" davant uns ingressos menors del que s'esperava. "Estem un 20% per sota de les estimacions de beneficis del consens de Bloomberg i, per tant, esperem més retallades".

Les accions de Bankia se situen aquest dimarts com les que més cauen dins de l'IBEX 35, més d'un 2,6%, per sota de la zona dels 1,7 euros. "La caiguda dels últims mesos sembla haver trobat suport en la zona de l'1,60 que era el seu mínim històric de l'any 2013. La seva tendència de llarg termini és baixista però mentre no perdi l'1,60 cal esperar almenys una fase de rebot cap al 2,20 aproximadament", afirma l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador