ep archivo   logo del banco hsbc
CGI - Archivo

Tancament baixista a les borses d'Àsia. Els bancs han liderat les pèrdues pel temor del contagi financer de la caiguda de Silicon Valley Bank als Estats Units.

  • 18.537,81
  • 1,22%

El Kospi de Corea del Sud i el Nikkei japonès han baixat més del 2% junts amb el Hang Seng de Hong Kong; seguits per l'ASX australià, amb caigudes superiors a l'1%; i el Shanghai Composite xinès, amb descensos més moderats.

Wall Street va tancar amb signe mixt, però el sector bancari va registrar fortes pèrdues. L'índex KBW Banks Index va finalitzar amb fortíssims descensos superiors a l'11%, i aquest nerviosisme s'ha traslladat al sector bancari asiàtic.

Per exemple, el banc japonès Mizuho Financial ha registrat pèrdues del 7%, mentre que el britànic HSBC que cotitza a Hong Kong ha baixat més del 5%. A Austràlia, el Macquarie Group ha baixat un 3%.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,1% (74 dòlars) i el Brent cedeix un 1% (79,98 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,3% (1,0696 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,3% (1.913 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys rebota lleugerament fins al 3,52%. Per la seva banda, el bitcoin puja un 0,8% (24.526 dòlars).

Noticias relacionadas

contador