cbasia

Japó i Hong Kong s’emporten el verd aquest dimecres als mercats d'Àsia. L'índex Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat aquest dimecres amb un avanç d'un 0,06%, fins a situar-se als 20.626 punts. El segon indicador, el Topix, que agrupa els valors de la primera secció repunta un 0,01%, fins a situar-se als 1.684 punts.

El sector de serveis del Japó es va expandir al setembre al seu menor ritme en 11 mesos a causa d'una disminució de les noves comandes, però una sèrie d'altres dades suggereix que la recuperació econòmica roman intacta malgrat una lleu desacceleració del tercer trimestre.

El sondeig de Markit/Nikkei divulgat dimecres va mostrar que el seu Índex de Gerents de Compra (PMI) del sector de serveis del Japó va caure a una xifra ajustada per estacionalitat de 51,0 des del 51,6 d'agost. L'índex va romandre sobre el llindar de 50 punts, que separa l'expansió de la contracció en l'activitat, per dotzè mes consecutiu, però va ser el més baix des d'octubre de 2016. L'índex de nous negocis també va mostrar una menor taxa d'expansió, en un 5,20 al setembre des del 52,4 d'agost.

D'altra banda, l'índex Hang Seng de Hong Kong va pujar un 0,66% als 28.358 al comerç de la tarda, amb les accions de BYD, fabricant xinès de vehicles elèctrics, guanyant gairebé un 8%. Les accions australianes van caure, amb l'índex de referència ASX 200 caient el 0,87%.

Noticias relacionadas

contador