• La temporada de resultats toca la seva fi i donarà pas a la 'temporada política'
  • L'Ibex va aconseguir salvar el divendres, en preus de tancament, els mínims de l'anterior divendres situats als 9.438 punts
broker751

A mitja sessió l'Ibex es desinfla i cotitza en negatiu. Técnicas Reunidas, Gas Natural i Iberdrola són els valors que ho fan pitjor del selectiu. Telefónica també cotitza en vermell i es deixa un 0,21%. En el costat contrari, són els bancs avui els qui impedeixen que el selectiu caigui més encara. DIA i BBVA són els millors valors de l'Ibex, i també cotitzen en verd el Santander, Bankia, Bankinter i CaixaBank.

  • 11.074,60
  • -0,33%

La bona notícia és que el divendres passat, l'Ibex va aconseguir tancar per sobre de la resistència que tenia en els mínims de l'anterior divendres, als 9.438 punts. El selectiu va finalitzar als 9.453 punts i a més va mostrar un comportament que va anar millor que el de la resta de places del Vell Continent. En una setmana de presentacions de resultats, sens dubte Telefónica en va ser protagonista. L'operadora, juntament amb Iberdrola, va ser la que sostenir l'Ibex i va evitar 'mals majors' davant la feblesa dels bancs i d'altres sectors, com l'acerer. De moment, l'Ibex ha obert aquest dilluns amb pujades del 0,4%, fins als 9.485 punts.

La bona notícia és que divendres passat, l'índex espanyol va aconseguir tancar per damunt de la resistència que tenia als mínims de l'anterior divendres, als 9.438 punts

I continua la presentació de resultats empresarials, encara que la temporada ja dona els últims espertenecs. Aquest matí s'han conegut les xifres de Faes Farma, amb un benefici consolidat el 2016 que creix un 20,5% i supera els 36,5 milions d'euros. A més, Almirall ha comunicat que el seu benefici net va caure un 42,7% en 2016, fins als 75,5 milions d'euros. A la resta d'Europa, aquest dilluns es publiquen els comptes de Persimmon i Associated British Food. Aquí, a Espanya, també donaran a conèixer avui les seves xifres Sacyr, Ferrovial i Meliá Hotels.

En l'àmbit macro, l'IPC interanual d'Espanya es manté al 3% al febrer després de baixar el preu de la llum. A més, avui coneixerem els indicadors de confiança de la zona euro de febrer i dades de vendes d'habitatges de gener als Estats Units. A més, en l'àmbit de les divises, cal destacar que la lliura ha caigut aquesta matinada després d'un article del Times indicant que el govern escocès planeja convocar un nou referèndum sobre la independència de Regne Unit al mateix temps que la primera ministra britànica, Theresa May, comença les negociacions amb la Unió Europea (UE) per executar el Brexit.

Amb tot això, aquest dimecres ja arrenca el mes de març i amb aquest, la 'temuda primavera', que arribarà a Europa carregada de cites electorals. La primera serà el 15 de març a Holanda i després se celebraran els esperats i temuts comicis francesos, amb una primera volta el 23 d'abril i una segona volta el 7 de maig.

Noticias relacionadas

contador