ep archivo   moneda virtual bitcoin
ANTANACOINS CC - Archivo

El mercat de les criptomonedes es manté en el mateix estat de consolidació en què està embarcat des que, a inicis de març, el bitcoin va fracassar en el seu intent de superar la imponent zona de resistència que es troba al voltant dels 45.500-46.000 dòlars. La majoria d'altcoins segueixen els passos de la reina d'aquests actius, per això també s'imposa el moviment en rang per als criptovalors. I els experts no veuen pistes que aquest comportament canviï a curt termini.

  • 62.115,26$
  • -0,66%

En general, les borses ho estan fent millor des de la setmana passada, quan va començar el rebot després de les violentes sacsejades rebudes als mercats per la guerra a Ucraïna. Aquesta setmana prossegueix el bon to, mentre el preu del petroli cau, cosa que implica menys inflació i diu molt de l'ànim dels inversors pel que fa a les esperances d'una resolució ràpida del conflicte amb Rússia. En canvi, el bitcoin continua encapsulat en un rang de preus que té com a suport clar els 37.000 dòlars, mentre que al costat de les resistències els 40.000 i els 42.000 dòlars estan limitant qualsevol alça.

Pel que fa a l'ethereum, segueix un patró gairebé idèntic, encara que si escau el suport és de 2.500 dòlars, mentre que les resistències resideixen als 2.800 i 3.000 dòlars. En tots dos casos, no es perden de vista els recents mínims de finals de febrer, als 34.500 dòlars per al bitcoin i als 2.300 dòlars per a l'ether. La resta de criptovalors deixen pujades, però la volatilitat escasseja, mentre que la capitalització total segueix també ancorada als 1,75 bilions de dòlars.

Hi ha pocs indicis que la consolidació que estem veient estigui arribant al final”, indica Craig Erlam, analista d'Oanda, que destaca que no s'està movent d'acord amb la resta dels actius de risc, com ara els mercats de valors. Els màxims de les dues últimes jornades gairebé als 40.000 dòlars obren el camí perquè segueixin les compres, almenys fins als 42.000 dòlars, però la cautela sembla imposar-se entre els operadors del mercat, que no han reaccionat amb focs artificials al tràmit de la llei Mercats de Criptoactius (MiCA per les sigles en anglès).

El Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu (ECON) va votar un esborrany d'aquesta proposta de llei, que incloïa un afegit d'última hora que implicava la prohibició de la mineria de prova de treball (Proof of Work -PoW-) , el que afectava el bitcoin. Afortunadament, el comitè va votar en contra de la prohibició, ja que una proposta alternativa va rebre suport al seu lloc. Stephen Berger, que va redactar l'esmena a la prohibició, va dir que en acceptar la seva proposta, els membres del parlament de la UE han aplanat el camí per a la futura regulació de les criptomonedes, fet que suposa un gran alleujament per al sector.

La setmana passada el mercat va mostrar un entusiasme més gran pels avenços reguladors als EUA, on diverses agències governamentals estan treballant en un marc complet per a aquests actius, després d'una “benigna” -en paraules de diversos analistes- ordre executiva del president Joe Biden. “Aquests avenços reguladors mostren el suport que estan rebent les criptos a tot el món, ja que la indústria està demostrant ser una força imparable que tindrà gran adopció a llarg termini”, comenta Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock.

Noticias relacionadas

contador