wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
38.239,98
  • -
  • -

Wall Street registra pujades del 0,4% després de tancar aquest dijous amb pèrdues similars. El mercat sembla prendre com un símptoma esperançador la reunió entre Donald Trump i el viceprimer ministre xinès, Liu He, que tindrà lloc aquesta tarda a Washington per avançar en les negociacions comercials entre els EUA i la Xina.

I tot, després de conèixer aquest dijous que els dos països ja estaven redactant un esborrany per posar fi al conflicte aranzelari. Les dues parts estan preparant diversos documents d'entesa sobre diversos assumptes com els drets de propietat intel·lectual, la transferència forçada de tecnologia i el robatori cibernètic, serveis, divises, agricultura i eliminació d'aranzels al comerç.

Les dues majors economies del món busquen així un pacte abans de la data límit de l'1 de març. Si tot va segons el previst, Donald Trump s'estendrà aquesta data fins a fixar una reunió durant el mes de març amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, durant la qual tots dos presidents signaran l'acord definitiu.

EMPRESES I ECONOMIA

A l'escena empresarial, Intel repunta un 2% al Dow Jones després que els experts de Morgan Stanley hagin elevat la seva recomanació per al fabricant de xips de mantenir a sobreponderar.

A més, Citigroup puja un 1% després de rebre una millora de recomanació de la companyia Jefferies, que ha millorat el seu consell de mantenir a comprar, per les bones previsions sobre l'evolució dels seus ingressos.

En matèria econòmica, s'espera la intervenció de diversos membres de la Reserva Federal, després que les actes de l'última reunió del banc central confirmessin la preocupació pel creixement global i l'objectiu d'acabar amb el programa per reduir el balanç de l'organisme a final d'any.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 (2.774 punts) ha recuperat la mitjana de 200 sessions després de revalorar-se a prop d'un 20% des dels mínims del passat 26 de desembre. "Lluny de donar algun símptoma de debilitat estem veient com s'apropa a la resistència clau que presenta entre els 2.800 i els 2.815 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La superació d'aquest nivell de resistència seria un magnífic senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades fins als màxims històrics que va dibuixar el setembre de l'any passat als 2.940 punts, preus un 6% per sobre dels actuals", afegeix aquest expert

"Els magnífics nivells d'acumulació donen consistència a la tendència alcista actual. No veurem un senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels 2.681 punts", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,4%, fins als 57,74 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,01%, fins als 1,1338 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,66%, mentre el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,51%.

contador