ep archivo   tienda apple store en nueva york
CARLOS HERGUETA - Archivo

Wall Street cotitza amb guanys aquest dijous, liderats pel Nasdaq, després de tancar dimecres amb un rebot moderat i lluny dels màxims del dia.

  • 39.558,11
  • -

Els inversors es fixen en la debilitat d'Apple a curt termini, ja que el fabricant de l'iPhone acumula una caiguda superior al 6% durant les últimes cinc jornades. La preocupació del mercat sobre les vendes a la Xina, juntament amb una multa rebuda per part de la Comissió Europea, estan augmentant la pressió baixista sobre la companyia més valuosa del món.

En qualsevol cas, altres valors associats al boom de la intel·ligència artificial, com IBM i Nvidia, continuen impulsant i sostenint el mercat, que es manté a prop dels seus màxims històrics.

No obstant això, una consolidació de nivells no seria estranya després dels fortíssims guanys de la renda variable nord-americana, liderats pel sector tecnològic associat a la intel·ligència artificial.

En altres notícies corporatives destacades, les accions de Victoria's Secret es desplomen més del 30%, després que la companyia de roba interior hagi anticipat febles guies de resultats per als propers trimestres.

Durant la jornada, presentaran les xifres altres companyies com Broadcom, Costco Wholesale i Kroger.

ELS MISSATGES DE POWELL

En matèria de política monetària, el mercat va descomptar sense gaire moviment els missatges llançats per Jerome Powell en la seva compareixença davant la Cambra de Representants dels Estats Units. El president de la Reserva Federal, que aquest dijous compareix al Senat, va reiterar la idea que la Fed encara no està preparada per retallar els tipus.

"Si l'economia evoluciona en termes generals com s'espera, probablement serà apropiat començar a reduir la moderació política en algun moment d'aquest any", va afirmar Powell.

Tot i això, ha precisat que "les perspectives econòmiques són incertes i el progrés continu cap al nostre objectiu d'inflació del 2% no està assegurat".

Per això, ha indicat que la Fed "no espera que sigui apropiat reduir els tipus d'interès fins que hagi adquirit més confiança que la inflació avança de manera sostenible cap al 2%".

A l'agenda econòmica, les peticions setmanals de desocupació als EUA s'han mantingut estables en 217.000 sol·licituds, lleument per sobre de les previsions del consens, que n'anticipava 215.000.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,46% (82,58 dòlars); i l'euro cotitza pla (1,0897 dòlars), després de la reunió sobre política monetària del Banc Central Europeu, que ha mantingut els tipus d'interès al 4,5% i que ha reduït les previsions sobre la inflació, tot i que sense comprometre's encara a anticipar quan començarà a baixar els tipus d'interès.

A més, l'unça d'or rebota un 0,20% (2.163 dòlars), la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,11% i el bitcoin cau un 1,7%, fins als 66.005 dòlars, després de marcar dimarts un nou màxim històric per sobre de 69.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador