dl china shanghai business district night city view office commerce trading prc pb
Sharecast / Leslin Liu via Pixabay

Guanys destacats per al Shanghai Composite a la Xina i sobretot per al Hang Seng a Hong Kong, malgrat les febles dades econòmiques publicades aquesta matinada a Àsia, tant al gegant asiàtic com al Japó. Els guanys per al Nikkei al Japó i per al Kospi a Corea del Sud han estat molt més moderats.

  • 19.281,79
  • -1,81%

El bon comportament de les accions xineses es deu a l'esperança dels inversors a la reobertura econòmica del gegant asiàtic, a causa de les menors restriccions contra la Covid-19 que es preveuen de cara a les properes setmanes. A més, les mesures de suport al sector immobiliari per part del govern xinès han estat molt ben rebudes pel mercat.

El PIB del Japó va caure un 0,3% al tercer trimestre en termes trimestrals, mentre que en termes anuals va baixar un 1,2%. El consens esperava una pujada trimestral del 0,3% i un avanç anualitzat de l'1,1%.

A la Xina, l'economia ha perdut força clarament per les restriccions contra la Covid-19. La producció industrial de l'octubre va avançar a un ritme del 5%, per sota del 5,2% esperat, mentre que les vendes al detall del mateix mes van baixar de manera inesperada un 0,5% quan les previsions apuntaven a pujades de l'1%.

Stephen Innes, soci d'SPI Asset Management, afirma que "les dades d'octubre de la Xina serveixen per justificar l'impuls del Govern a la reobertura econòmica i les mesures de suport al sector immobiliari", que han estat molt ben rebudes per les borses a les darreres jornades.

"Si bé la producció industrial es va mantenir, les vendes al detall van indicar una despesa dels consumidors molt feble. Però amb la política governamental tornant-se cada vegada més proactiva, aquestes dades s'han de percebre com a males notícies i encoratjar una urgència més gran per posar un sòl a la activitat econòmica", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador