china covid portada

L'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina ha publicat dades d'activitat d'octubre, que van mostrar un deteriorament generalitzat i més febles que les expectatives del mercat. Després d'això, els analistes de Nomura estimen que el creixement del PIB es reduirà al 2,8% interanual al quart trimestre, enfront del 3,9% del tercer trimestre.

"Durant els propers mesos, i malgrat els esforços de Pequín per afinar la seva estratègia de covid zero i revertir la majoria de les seves restriccions en el finançament de la propietat, la pressió a la baixa sobre el creixement es podria enfortir", afirmen.

Entre les raons per a aquestes projeccions, els experts assenyalen quatre motius principals. Un és que els casos de Covid podrien augmentar encara més en resposta al clima més fred i a les mesures d'ajust, que podrien provocar més tancaments.

Un altre fa referència a les mesures de flexibilització de la política de zero-Covid, que podrien veure's compensades en gran mesura per la intensificació de les actuacions dels funcionaris locals, ja que l'eradicació del coronavirus se segueix percebent com la mesura de rendiment més important per als treballadors públics.

Les altres dues raons serien que Pequín encara no ha trobat una solució efectiva per reactivar la demanda d'habitatges i que el creixement de les exportacions pot continuar caient per l'afebliment del creixement mundial.

Noticias relacionadas

contador