ep sede de lg en seul corea del sur
LG - Archivo

Guanys per a les borses asiàtiques aquest dijous després del tancament alcista a Wall Street, i mentre els inversors han descomptat diverses dades econòmiques, monetàries i geopolítiques. El Nikkei japonès ha pujat a prop de l'1%, seguit pel Kospi de Corea del Sud, l'ASX 200 australià i el Hang Seng de Hong Kong. L'únic gran índex que ha tancat amb pèrdues moderades ha estat el Shanghai Composite xinès.

  • 37.628,48
  • -2,16%

A la Xina, els casos de Covid-19 continuen augmentant i marquen màxims des de principis d'abril per sobre dels 31.000 contagis. I encara que la majoria són asimptomàtics, l'expansió del virus està obligant les autoritats a decretar més restriccions a la major part de les províncies, cosa que està fent augmentar el descontentament social i anticipa un creixement econòmic més baix al quart trimestre.

A Corea del Sud, el banc central ha augmentat els tipus d'interès en 25 punts bàsics, fins al 3,25%, després que les actes de la Fed mostressin que l'organisme monetari nord-americà frenarà les pujades de tipus a la reunió del desembre, probablement fins a 50 punts bàsics.

"Una majoria substancial dels participants va considerar que una desacceleració en el ritme de pujades probablement seria apropiada aviat", va assenyalar el document.

Al Japó, les dades d'activitat PMI preliminars del novembre han mostrat una desacceleració de l'activitat fins a nivells de 50 punts, una zona que marca la diferència entre contracció i expansió econòmica.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,6% (77,42 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, cedeix un 0,8% (84,71 dòlars). L'euro s'aprecia un 0,38% (1,0435 dòlars) i l'or rebota un 0,5% (1.755 dòlars). A més, el bitcoin avança un 1% ($16.675). El mercat de bons nord-americà roman tancat per la festivitat d'Acció de Gràcies. Wall Street no obrirà les portes aquest dijous i divendres només ho farà en format de mitja sessió.

Noticias relacionadas

contador