• Aunque Financial Times afirma que no habrá estímulos como mínimo hasta marzo
  • Wall Street cerró con pérdidas, pero lejos de mínimos intradía
  • En Japón, el Nikkei ha bajado un 2,4%, hasta 16.000 puntos
  • El petróleo tampoco reacciona y cotiza en niveles de 28 dólares
Mujer_Draghi_BCE

Volatilitat brutal a l'IBEX, que puja lleugerament després de rebotar un 1% i després del fort desplom del selectiu espanyol últimes sessions, que cau ja un 13% aquest començament d'any. La 'tempesta perfecta' segueix assolant les borses mundials, enfonsades al ritme del preu del petroli.

Després de caure un 20% des dels màxims de desembre, els inversors i analistes reconeixen que pot produir-se un rebot a qualsevol moment, i potser l’'excusa fonamental' pugui arribar aquest dijous durant la roda de premsa de Mario Draghi. El president del BCE és un especialista a l’hora de sorprendre a les borses, així que les seves paraules seran seguides molt d'a prop pels inversors. No obstant això, Financial Times ha publicat que no són probables nous estímuls per part del BCE fins a almenys la propera primavera. "Una possibilitat és el mes de març", ha assenyalat el rotatiu anglès.


Wall Street va aconseguir tancar lluny de mínims intradia aquest dimecres, encara que en terreny negatiu (Dow Jones: -1,56%; SP 500: -1,57%; Nasdaq: -0,12%). Per exemple, l’S&P 500 va tancar en 1.859 punts, encara que va arribar a caure fins a 1.812 punts. No obstant això, va perdre els mínims d'agost, situats en 1.867 punts, mentre els inversors segueixen pendents si es confirma o no una figura tècnica molt a la baixa. A Àsia, el Nikkei ha baixat un 2,4% a Japó, fins a 16.000 punts.


VISIÓ DE MERCAT: ON ES TROBA EL SUPORT DEL PETROLI?


"Com es pot apreciar en el gràfic mensual de l’"or negre", i com venim comentant fa setmanes, el preu no presenta cap suport fins a la zona dels aproximadament 22-23 $, coincidint amb la base del potencial canal a la baixa de llarg termini. La caiguda està sent de tal magnitud que no s'observa cap resistència fins als voltants dels 35 $", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamania.


ECONOMIA: ATENTS A DRAGHI I AL BCE


Aquest dijous totes les mirades dels inversors es dirigeixen a la reunió de política monetària que celebra el Banc Central Europeu (BCE). L'organisme anunciarà la seva decisió de tipus d'interès, encara que no s'esperen canvis. Totes les mesures adoptades seran explicades pel president de l'entitat, Mario Draghi, a partir de les 14.30 hora espanyola.


Als Estats Units, caldrà estar atents a les dades setmanals d’atlur i als inventaris setmanals de cru.


EMPRESES: RESULTATS DE BANKINTER


Bankinter ha aconseguit un benefici rècord en 2015, fins als 376 milions d'euros.


La CNMV segueix d'a prop els moviments del magnat Carlos Slim en Realia.


Goldman Sachs, en defensa de la banca espanyola: espera pujades en borsa del 40%, segons un informe publicat pels analistes del banc americà.


ANÀLISI TÈCNICA: UN REBOT ÉS POSSIBLE A CURT TERMINI


"El pànic venedor es va apoderar dimecres dels mercats i l'IBEX-35 va acabar l'equador de la setmana perdent un 3,20%. Aquest any acumulem ja uns descensos del 13,23%, la qual cosa pràcticament doblega les caigudes de tot l'any passat. La perforació del suport dels 8.275 punts (encara que en tancaments ha pogut acabar per damunt) ens fa pensar en uns descensos extres del 3% a la recerca dels 8.000 punts.


Creiem que per aquests preus hauríem de veure algun símptoma que ens mostri almenys un rebot, i és que no hem d'oblidar que des de començaments de desembre el selectiu acumula uns descensos del 20%. El primer nivell de resistència es troba en els 8.656 punts, màxims de la sessió d'ahir dimarts", explica César Nuez, analista de Trader Watch.


ALTRES MERCATS


Els futurs sobre el barril de cru Brent cauen un 1%, fins a 27,60 $, al Nymex.


Els bons del tresor a 10 anys cotitzen plans; la seva rendibilitat es manté en l'1,981%.

L'euro puja 0,2%, fins a 1,0928 $.

contador