cb inmobiliaria33

El sector de la construcció d'habitatges a Espanya compta amb un potencial de creixement significatiu i un entorn macro favorable, tot i que està negociant amb un descompte significatiu en el seu valor d'actiu net, segons Goldman Sachs. Com explica a l'informe, Aedas segueix sent la seva primera opció, seguida per Neinor i Metrovacesa.

  • 18,80€
  • 0,11%
  • 8,45€
  • 1,08%
  • 10,48€
  • 1,75%

Goldman Sachs confirma la seva visió positiva del sector, que "augmenta la nostra convicció en les nostres qualificacions actuals". Això és 'comprar' per Aedas i Neinor (buy) i 'neutral' per Metrovacesa. El 2018, els resultats van ser "en general positius" i les tres companyies van aconseguir els seus objectius de lliurament per a tot l'any.

No obstant això, les previsions orientades cap al futur van ser més variades. Mentre que Aedas continua en bon camí, encara hi ha dubtes sobre si Metrovacesa pot assolir els seus lliuraments el 2020.

A més, la disponibilitat de terrenys ben situats i amb preus raonables és un recurs crític per Aedas i Neinor. Aquesta última va comprar terres "estratègiques" per primera vegada, mentre que Aedas es va expandir a noves àrees. Per la seva banda, Metrovacesa segueix sent un venedor net de terres a causa del seu avantatge competitiu.

Des de Goldman Sachs es mantenen positius sobre la perspectiva macroeconòmica per a Espanya. Esperen un creixement continu del PIB, una baixa inflació, una caiguda de la desocupació, un fort creixement dels salaris i un augment de la població. Per tant, "creiem que els constructors d'habitatges poden arribar a la taxa d'execució durant aquest cicle econòmic".

Aedas, amb una qualificació de 'compra' i es troba a la "llista de conviccions" de Goldman

Per al banc, la millor selecció del sector és Aedas. Té una qualificació de 'compra' i es troba "a la nostra llista de conviccions".

"A causa de la forta prevenda i els alts nivells d'inici de construcció, creiem que Aedas pot augmentar els ingressos d'aproximadament a més de 1.000 milions d'euros el 2022, molt per sobre d'una taxa de creixement anual del 100%", explica Goldman Sachs , que veu el preu actual de les accions als 22,6 euros com a "infravalorat". Afegeix que consideren que "la creació de valor no es reflecteix en els actuals preus de les accions de Neinor i Aedas".

"Neinor i Aedas negocien per sota dels seus preus de sortida a borsa i amb grans descomptes, però, han aconseguit un progrés operacional i han creat un valor significatiu durant els últims 18 mesos, segons les nostres estimacions. Creiem que les actuals valoracions no estan justificades i veiem un potencial de creixement significatiu per a aquestes dues companyies", conclouen.

contador