ep april 28 2020 - washington dc usa president donald trump looks on as dr deborah birx white house
Contacto

Goldman Sachs ha retallat dràsticament la seva previsió de creixement per als Estats Units en el quart trimestre al 3% des del 6% per la previsió que el Congrés americà no arribi a un acord per a injectar més estímuls fiscals a l'economia abans de les eleccions presidencials del 3 de novembre.

"Creiem que ara és clar que el Congrés no afegirà estímuls fiscals addicionals. Això implica que, després d'una ronda final de beneficis de desocupació addicionals que s'estan pagant actualment, qualsevol suport fiscal addicional probablement haurà d'esperar a 2021", han comentat els seus economistes, segons recull MarketWatch.

Les eleccions dels Estats Units són el gran esdeveniment polític de l'any i tindran una gran repercussió en els mercats i en l'economia. Moltes cases d'anàlisis ja han fet la seva prediccions sobre el futur de les borses, en funció de si el pròxim inquilí de la Casa Blanca és Joe Biden o si es manté Donald Trump. L'última a pronunciar-se ha estat Citi, que augura caigudes als principals índexs mundials si el candidat demòcrata és el vencedor, a causa de la seva política d'impostos.

Per part seva, la recuperació de la zona euro podria frenar-se per complet d'aquí a final d'any. Així ho creuen els analistes, que donen ja per acabada la forta pujada que ha experimentat l'economia després de la reobertura i auguren que hi haurà una nova caiguda del Producte Interior Brut (PIB) en el quart trimestre, després del creixement amb el qual se saldarà el tercer trimestre.

"Una recuperació total és incompatible amb el control de la propagació del virus", asseveren els experts de Pantheon Macroeconomics després de conèixer les últimes dades de l'enquesta que elabora la consultora Markit.

I una altra de les firmes que creu que l'economia sofrirà un altre cop en el quart trimestre és Oxford Economics. "Si bé no esperem que es repeteixin els tancaments totals durant els pròxims mesos, les restriccions més estrictes i la incertesa dels consumidors continuaran pesant sobre l'activitat, en particular en el sector serveis", apunten els seus experts en una nota, en la qual remarquen que això significa que ara cal esperar que "el creixement del PIB es desacceleri notablement en el quart trimestre després d'un fort repunt en el tercer trimestre".

Noticias relacionadas

contador