goldman-sachs-va-acheter-capital-vision-services-un-accord-a-2-7-milliards-de-dollars

La recrudescència de la guerra comercial entre els EUA i la Xina ha portat els analistes a revisar ràpidament les seves previsions. Entre ells, els de Goldman Sachs, que ja no esperen un acord entre les dues potències abans de les eleccions presidencials nord-americanes de 2020. És més, ara esperen fins i tot que el conflicte comercial porti la Reserva Federal (Fed) a emprendre fins a tres retallades en els tipus aquest any.

Tant els EUA com la Xina estan adoptant una "posició més dura" en l'enfrontament comercial, de manera que "ja no esperem un acord comercial abans de les eleccions de 2020", diu Goldman. Només cal veure el que ha passat durant els últims dies amb l'anunci de Donald Trump que imposarà nous aranzels del 10% sobre exportacions xineses per valor de 300.000 milions de dòlars (els quals fins ara havien quedat al marge del desafiament aranzelari dels EUA) i la posterior decisió de Pequín, que ha deixat caure el iuan fins a nivells no vistos en 10 anys per fer que els seus productes siguin més competitius.

"Encara que anteriorment havíem assumit que el president Trump consideraria més avantatjós fer un tracte per les seves perspectives de reelecció el 2020, ara estem menys convençuts que aquesta és la seva opinió", remarquen els analistes de Goldman. El que està passant, diu el banc d'inversió en una nota, és que les mesures adoptades per ambdós països suggereixen que cada vegada hi ha menys probabilitats d'"una resolució a curt termini".

Tal com diu aquest equip d'experts capitanejat per l'economista en cap Jan Hatzius, "l'acord comercial sembla ara molt llunyà". I és que diversos informes suggereixen que els polítics xinesos s'inclinen per no fer concessions importants, de manera que estan disposats a esperar fins després de les eleccions presidencials de 2020 als EUA per resoldre la disputa.

QUÈ FARÀ LA FED?

Així mateix, Goldman també espera ara un major retallada de tipus per part de la Fed. La nova previsió d'aquests experts és que hi hagi dos rebaixes més aquest 2019 de 25 punts bàsics. Dona una probabilitat del 75% a què Jerome Powell i els seus prenguin aquesta decisió el setembre, i del 50% que sigui l'octubre, després de la rebaixa de tipus escomesa per la Reserva Federal la setmana passada, la primera des de 2008. I és que abans d'això el banc només esperava dues retallades aquest any.

"La Reserva Federal ha respost a les amenaces de la guerra comercial, a les expectatives del mercat de bons i de les preocupacions sobre el creixement mundial", ha remarcat Goldman.

Noticias relacionadas

contador