new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street obre la sessió d'aquest dijous amb fortes caigudes, estenent el tancament lleugerament baixista de dimecres, després de conèixerla dada clau d'inflació del setembre als EUA i amb els índexs novaiorquesos a mínims des del 2020.

  • 18.546,23
  • -0,06%

El consens preveia que la dada general d'inflació caigués fins al 8,1% des del 8,3% d'agost en taxa interanual, mentre que la subjacent (que exclou aliments i energia) ascendís fins al 6,5% des del 6, 3%.

Però després de la doble decepció del mes d'agost, aquest setembre el mercat s'ha tornat a quedar curt en les estimacions: la inflació general s'ha moderat només al 8,2% i la subjacent ha repuntat al 6,6%.

Aquesta nova sorpresa negativa torna a provocar fortíssimes pèrdues per a la renda variable nord-americana, ja que la inflació està demostrant ser més persistent del que s'esperava, cosa que obliga la Reserva Federal (Fed) a mantenir una política monetària més agressiva durant més temps.

En aquest sentit, les actes de la darrera reunió del banc central van mostrar que el banc central segueix molt preocupat amb la inflació, encara que alguns dels seus membres també tenen por que les pujades de tipus siguin excessives.

L'informe de l'IPC del setembre mostra que la inflació al consumidor continua sent obstinadament elevada, ja que tant les lectures generals com les subjacents van superar les nostres previsions per sobre del consens. "El ritme anual de l'IPC subjacent va pujar a un màxim de 40 anys. Aquest guany es veu impulsat per un augment continu i generalitzat dels preus dels serveis bàsics. Les lectures d'inflació alta i de base àmplia decebedora mantindran la Reserva Federal a un mode d'ajust agressiu d'almenys 125 punts bàsics més aquest any", indiquen des d'Oxford Economics.

En aquest sentit, i en base al compromís de la Fed de reduir la inflació, els experts de la companyia britànica esperen una altra pujada de 75 punts bàsics a la propera reunió de novembre, "seguida d'un augment addicional de taxes de 50 punts bàsics a la reunió del 13 i 14 de desembre. Això elevaria el punt mitjà del rang de taxes de fons federals al 4,38%”.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Delta Air Lines, Walgreens i Domino's Pizza han publicat els seus resultats juntament amb el fons d'inversió BlackRock, que ha presentat una caiguda del 15% en els ingressos.

Tot i que els inversors es preparen per als comptes que divendres presentaran grans bancs com JP Morgan, Citi, Wells Fargo i Morgan Stanley, entre altres entitats financeres.

En altres mercats, el petroli West Texbas baixa un 1,33% (86,12 dòlars) i el cru Brbent cedeix un 0,8% (91,67 dòlars). Per part seva, l'eburo es deprecia un 0,5% (0,9654 dòlars). A més, l'unça d'or cau un 1,22% (1.654 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4%. Finalment, el bitcoin cau un 4,2% (18.331 dòlars).

Noticias relacionadas

contador