bancos definitivo

Els bancs experimentaven aquest dijous una forta volatilitat en borsa després de conèixer les decisions del Banc Central Europeu (BCE) en la reunió de tipus d'aquest mes. El supervisor ha decidit retallar la taxa de facilitat de dipòsit fins al -0,5%, quan els experts esperaven un -0,6%, alhora que ha anunciat que implementarà una mesura de compensació a les entitats per l'efecte negatiu dels tipus baixos en la seva rendibilitat.

Al tancament de la sessió, les entitats financeres s'han dividit entre els números vermells i els verds. El banc més alcista ha estat BBVA (+1,12%), que ha arribat a caure un 1%; mentre que Bankinter i Santander han pujat un 0,48% i un 0,47%, respectivament. En negatiu, Bankia (-1,73%) ha estat el més afectat, seguit per Sabadell (-1,10%) i CaixaBank (-0,93%).

El BCE ha pres durant la reunió d'aquests dies diverses mesures per impulsar el creixement econòmic a la zona euro. En concret, ha retallat la taxa de facilitat de dipòsit en 10 punts bàsics, fins al -0,5%, alhora que reprendrà el programa de compres d'actius, l'anomenat QE, per valor de 20.000 milions d'euros mensuals a partir de l'1 de novembre.

Noticias relacionadas

contador