ep archivo   sede del banco sabadell en alicante
Joaquín Reina - Europa Press - Archivo

Fitch Ratings manté la qualificació creditícia de Sabadell a 'BBB-' amb perspectiva estable gràcies al fet que l'entitat ha millorat dos factors que fins ara estaven en negatiu, com són el company profile i el pla estratègic, segons ha comunicat el banc aquest divendres.

  • 1,87€
  • 0,38%

A més, ha situat el ràting del deute SP a 'BBB' i el del deute SNP a 'BBB-'. Per a això, l'entitat qualificadora ha tingut en compte el context i les expectatives econòmiques d'Espanya i el Regne Unit, on Sabadell és present amb TBS, gràcies a "una adequada capitalització per absorbir la pressió sobre la qualitat dels actius i la rendibilitat que pot derivar-se de la pandèmia".

Així mateix, ha avaluat el nou pla estratègic de l'entitat bancària de cara a el període 2021-2023 i el nou equip gestor que va assumir el càrrec durant els primers sis mesos de 2021.

Aquesta perspectiva reflecteix els riscos a la baixa detectats per Fitch pel deteriorament esperat, especialment en la cartera domèstica de pimes, i a l'aposta de l'agència d'un deteriorament més contingut del que es podia esperar durant l'any passat.

Noticias relacionadas

contador