dl japan asia mount fuji mount mountain
Sharecast photo / Josh White

Les accions tecnològiques han empès el rebot del mercat asiàtic, que es recupera dels mínims de gairebé dos anys marcats. A més, s'ha conegut la inflació de la Xina mentre el país continua lluitant contra els brots de Covid-19.

En concret, les accions de la Xina continental han liderat els guanys a nivell regional, amb el Shanghai Composite pujant un 0,75% i el Shenzhen, un 1,8%. Per part seva, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 0,98%, mentre que el Nikkei del Japó ha guanyat un 0,3%. Al costat contrari, i l'índex Topix ha perdut un 0,6% i el Kospi de Corea del Sud ha caigut un 0,17%.

Les accions tecnològiques a Àsia han pujat a la sessió de dimecres, recuperant-se de les pèrdues recents. De fet, l'índex Hang Seng Tech ha pujat un 3%. A Hong Kong, les accions de Tencent han guanyat un 3,17% i les de Meituan, un 6,59%. NetEase també ha avançat un 3,1%.

Mentrestant, les accions de Nintendo al Japó han pujat un 3,25% després que l'empresa anunciés dimarts una divisió d'accions de 10 per 1 inesperada en un intent per fer que les seves accions fossin més atractives per als inversors minoristes. Sony Group també ha vist com les seves accions pujaven un 2,1%, després d'anunciar recentment una recompra d'accions per valor de 200.000 milions de iens japonesos.

A la part macroeconòmica, la jornada ha estat marcada per la publicació de la inflació xinesa. L'índex de preus al consum (IPC) va pujar el 2,1% interanual, per sobre de les expectatives. A més, l'índex de preus al productor de la Xina per a l'abril va augmentar el 8% interanual, segons van mostrar les dades publicades per l'Oficina d'Estadístiques del país.

Entre les divises, el ien japonès s'ha negociat als 130,14 dòlars, més fort en comparació dels nivells superiors a 130,5 vists a principis d'aquesta setmana. El dòlar australià ha canviat de mans a 0,6972 dòlars mentre lluita per rebotar després de caure des de més de 0,70 dòlars a principis de setmana.

Noticias relacionadas

contador