• El PMI manufacturer de la Xina ha pujat a 50,4 des de 49,6
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Les borses a l'Àsia tanquen en verd. A la Xina, l'índex Hang Seng de Hong Kong va pujar un 0,19%, fins als 25.814 punts. Per la seva banda, el compost de Xangai va acabar amb pujades del 0,04% fins situar-se als 3.193 punts. Les inversors s'han recolzat en les bones dades del PMI manufacturer de la Xina, que ha pujat a 50,4 des de 49,6 i ha superat pronòstics i ha marcat un màxim de tres mesos.

En el pla polític segueix la tensió geoestratègica a la zona. Xina ha acusat els Estats Units d'amenaçar la pau i estabilitat a la regió d'Àsia-Pacífic després que un vaixell nord-americà hagi navegat a prop de l'illa Tritó, que pertany a l'arxipèlag Paracels, al Mar de la Xina Meridional, la sobirania de la qual reivindiquen diversos països.

Al Japó, el Nikkei, índex de la Borsa de Tòquio, ha tancat aquest dilluns amb una pujada de 0,11% i s'ha situat als 20.055 punts i així s’ha recuperat d'una caiguda propera a l'1% de la setmana passada. El segon indicador nipó, el Topix, també va pujar un 0,16% i es manté als 1.614 punts.

L'actualitat al país ha estat marcada per l'enquesta Tankan de Japó. Aquesta dada ha mostrat un augment de la confiança entre els grans fabricants per tercer trimestre consecutiu i, en aquesta ocasió, el seu resultat ha superat les previsions.

Noticias relacionadas

contador