Els mercats asiàtics han tancat mixtos aquest divendres. La pujada de Wall Street no ha tingut continuïtat a Àsia, després que es cancel·lés la votació de la reforma fiscal al Senat per les discrepàncies que existeixen sobre aquest projecte de llei.

Una proposta que està sent molt vigilada pel mercat. L'índex Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat aquest divendres amb un avanç del 0,41%, i se situa als 22.819 punts. El segon indicador nipó, el Topix, que agrupa els valors de la primera secció, va guanyar un 0,25%, fins a situar-se a les 1.796,53 unitats.

A Corea del Sud, el Kospi va tancar amb un retrocés del 0,04%, fins a situar-se als 2.475,41 punts. El mercat borsari de Hong Kong va tancar la seva sessió amb un descens del 0,35%, després que l'índex referencial Hang Seng baixés fins als 29.074,24 punts. En el còmput setmanal, la Borsa de Hong Kong va acumular una caiguda del 2,65%.

Per la seva banda, les borses a Austràlia van tancar amb avenços aquest divendres; els guanys dels sectors energia, salut, i recursos van impulsar els índexs a l'alça. L’ASX 200 va sumar un 0,33%. El millor valor de la sessió va ser l'energètica Beach Energy Ltd amb una alça del 8,57%.

Per la seva banda, els mercats a Taiwan van tancar amb avenços aquest divendres; els guanys dels sectors finances, vidre, i petroli, gas i electricitat van impulsar els índexs a l'alça. Al tancament de Taiwan, l'índex Taiwan Weighted va avançar un 0,38%.

Noticias relacionadas

contador