• El 86% de les 13.000 consultes rebudes van ser realitzades per inversors particulars
ep banco popular 20170726123207
EUROPA PRESS

Els dubtes sobre Banc Popular han protagonitzat les 13.000 consultes registrades per l'oficina del Protector de l'Inversor de la Borsa de Madrid el 2017. El 86% d'aquestes van ser realitzades per inversors particulars, segons destaca l'organisme al seu informe anual.

  • 0,32€
  • 0,00%

Des del Protector de l'Inversor afirmen que "es van rebre un elevat nombre de consultes relatives al Banc Popular, per al qual es va demanar la informació pertinent dels diferents organismes i entitats involucrades, per tal de contribuir a la seva difusió i a dissipar dubtes".

"Es van rebre un elevat nombre de consultes relatives a Banc Popular"

Una altra de les consultes més comunes el 2017 ha estat la de l'augment de sol·licituds d'informació sobre les despeses de custòdia que suporta l'inversor sobre valors exclosos de negociació que es troben en situació d'inactivitat.

El nombre d'expedients tramitats va augmentar lleugerament el 2017 per tercer any consecutiu. Es tracta, majoritàriament, de "consultes que no implicaven conflicte entre les parts i es van resoldre sense necessitat de sol·licitar al·legacions". Aquest fet constata l’important tasca de conciliació que es porta a terme.

Un 34% dels expedients tramitats va finalitzar amb acord. Els procediments que van resultar no competents (42% del total) van passar de 2 a 5 per no anar precedits de consulta prèvia. Només es va tramitar una consulta contenciosa en la qual s'incorporava algun element conflictiu.

A la seva labor purament arbitral, el Protector de l'Inversor va gestionar sis expedients, 4 dels quals es van resoldre mitjançant acord. Un altre dels casos va finalitzar amb l'emissió d'un informe favorable i a l'altre restant es va interrompre la tramitació per portar-se ja des de l'entitat reclamada.

Noticias relacionadas

contador