ep avion en vuelo
INDRA

S&P Global Ratings creu que el sector aeri europeu s'encamina a un estiu “més fort del previst”, ara que les restriccions als viatges estan pràcticament eliminades. I és que la demanda acumulada, sobretot de viatges d'oci de curta distància, impulsa el nombre de passatgers aeris a tot Europa i la capacitat aèria al tercer trimestre del 2022 s'acosta a nivells prepandèmia.

"Ara esperem que el trànsit de passatgers de les aerolínies europees el 2022 arribi al 60%-70% dels nivells del 2019, en lloc del 50%-65% que projectàvem al febrer", va dir l'analista de crèdit d'S&P Global Ratings Izabela Litowska.

Aquesta analista també assenyala que, com a conseqüència d'aquesta millora de les seves projeccions, “la majoria de les aerolínies i els aeroports qualificats probablement registraran volums de passatgers que superin les nostres estimacions anteriors per al 2022”.

Tot i això, assenyalen des de la qualificadora nord-americana, “els reptes persisteixen”. Segons S&P, el fort augment del cost de la vida i la disminució dels ingressos disponibles són alguns dels factors clau que podrien erosionar la confiança dels consumidors i la propensió de la gent a viatjar, en particular una vegada que la demanda reprimida estigui majoritàriament satisfeta.

Això podria frenar la recuperació cap a finals del 2022, alhora que estimen que la recuperació del trànsit de negocis i corporatiu es prolongui.

“Per tant, seguim preveient que el trànsit de les aerolínies europees assoleixi el 70%-85% dels nivells del 2019 al 2023, i que no s'acosti a la base del 2019 fins al 2024”, conclouen.

Noticias relacionadas

contador